НСПП

П`ятниця, 03.05.2024, 13:09
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Наше опитування
Чи виникають у Вас розбіжності із роботодавцем з питань невиконання вимог законодаства про працю
Всього відповідей: 59
loga.gov.ua
oblrada.lg.ua
Статистика
Головна » 2013 » Червень » 13 » Профілактика накопичення боргів найманим працівникам – один із заходів щодо стабілізації стану СТВ в регіоні
15:25
Профілактика накопичення боргів найманим працівникам – один із заходів щодо стабілізації стану СТВ в регіоні

12 червня поточного року  в селекторному режимі провела чергове засідання обласна тимчасова комісія з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат (далі – Комісія), в якому взяла участь начальник відділення НСПП в Луганській області Анна Мосіна.

За словами голови Комісії Едуарда Лозовського, за перший тиждень червня п.р. заборгованість із виплати заробітної плати вдалося знизити майже на 4%, і загальна сума боргів в області становить 57,4 млн.грн. При цьому, з 18 районів області у 8 районах повністю погашені борги перед працівниками підприємств.

Відбулося зменшення заборгованості на економічно активних підприємствах області. За станом на  07.06.2013 у порівнянні з початком червня  вона скоротилась  на 8,7% і склала 23,2 млн. грн. Зниження боргів із виплати зарплати - на 3,2% спостерігається і на підприємствах державної форми власності - сьогодні вони становлять 6,1 млн. грн. Найбільші темпи погашення заборгованості спостерігаються на підприємствах комунальної форми власності. У  порівнянні з початком червня п.р. вона скоротилась на 33,3% і становить 1,4 млн. грн.

Таким чином, позитивна динаміка зменшення заборгованості із виплати заробітної плати на підприємствах області сприяє зняттю соціального напруження у трудових колективах.

Разом з тим, незважаючи на позитивні зрушення в регіоні, погашення боргів найманим працівникам залишається найгострішим соціальним питанням, яке потребує негайного вирішення. Учасники  Комісії обговорили з керівниками міст і районів області шляхи максимально швидкого погашення боргів на підприємствах по регіонах Луганської області. Едуард Лозовський підкреслив, що до липня 2013 року борги працівникам комунальних підприємств повинні бути повністю ліквідовані. При цьому він акцентував увагу присутніх на тому, що літом спостерігається спад виробничої активності підприємств, і тому може виникнути загроза зростання заборгованості із виплати заробітної плати на працюючих підприємствах. «Тому комісія буде займатися ще й профілактикою накопичення боргів по зарплаті», - заявив Едуард Лозовський.

З боку відділення НСПП до засідання Комісії була підготовлена інформація щодо загострення стану соціально-трудових відносин з причини накопичення заборгованості із виплати заробітної плати на окремих  підприємствах  міста Свердловська Луганської області, зокрема, на державному ВАТ «Свердловське шахтопрохідницьке управління по бурінню стволів і свердловин» - дочірньому підприємстві ВАТ «Державна холдингова компанія «Спецшахтобуріння» та ВАТ «Свердловський машинобудівний завод».

Під час засідання було з’ясовано, що інвестор  ДВАТ «Свердловське шахтопрохідницьке управління по бурінню стволів і свердловин» - ДП ВАТ «ДХК «Спецшахтобуріння», на якому НСПП 13.02.2013 зареєстрований колективний трудовий спір (конфлікт), вишукує ресурси щодо погашення заборгованості працівникам і має намір погасити її у найкоротшій термін.

За результатами розгляду питань порядку денного, голова Комісії надав відповідні доручення.

Переглядів: 520 | Додав: nspp_lugansk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]