НСПП

Неділя, 28.04.2024, 12:27
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Наше опитування
Чи виникають у Вас розбіжності із роботодавцем з питань невиконання вимог законодаства про працю
Всього відповідей: 59
loga.gov.ua
oblrada.lg.ua
Статистика
Головна » 2012 » Грудень » 7 » Керівникам міст та районів Луганської області надано доручення стабілізації стану соціально-трудових відносин на підприємтвах ЖКГ
15:10
Керівникам міст та районів Луганської області надано доручення стабілізації стану соціально-трудових відносин на підприємтвах ЖКГ

Готовність житлово-комунального комплексу області до роботи в осінньо-зимовий період та проходження опалювального сезону 2012-2013 років було розглянуто 06 грудня поточного року на засіданні колегії Луганської облдержадміністрації. У даному заході взяла участь начальник відділення НСПП в Луганській області Анна Мосіна, а також були підготовлені відповідні матеріали.

Про основні проблеми житлово-комунального господарства області розповів заступник голови облдержадміністрації Сергій Міхєєв, серед яких назвав загальний фізичний і моральний знос основних фондів (від 60% до 100%), недосконалість системи управління експлуатації об'єктів (низький рівень кваліфікації управлінського і кадрового складу), невідповідність вартості до якості надаваних житлово-комунальних послуг, а також недосконалість нормативно-правової бази, яка регулює діяльність сфери.

Також Сергій Міхєєв відзначив і позитивні моменти у діяльності підприємств даної сфери діяльності. Він наголосив, що на сьогоднішній день в область надійшли кошти з державного бюджету на погашення тарифної різниці, це дозволить зняти актуальність цієї проблеми і дозволить зосередити зусилля керівників підприємств і місцевих органів влади на першочергове вирішення інших проблем, зокрема – погашення заборгованості із виплати заробітної плати.

Проблема погашення боргів найманим працівникам потребує негайного вирішення, оскільки, як  наголосив заступник голови облдержадміністрації, стає причиною ускладнення стану соціально-трудових відносин і виникнення розбіжностей на підприємствах житлово-комунального комплексу. Так, зазначив він, за інформацією відділення Національної служби посередництва і примирення в Луганській області,  упродовж останніх п’яти місяців на підприємствах ЖКГ виникло 5 колективних трудових спорів, на яких склалася передстрайкова ситуація. Попередити страйки вдалося введенням конфліктної ситуації у правове русло.  Враховуючи зазначене, голова облдержадміністрації звернувся до міських голів та голів райдержадміністрації з дорученням щодо недопущення накопичення боргів найманим працівникам підприємств житлово-комунального господарства з метою попередження ускладнень трудових відносин та своєчасної їх стабілізації.

Переглядів: 619 | Додав: nspp_lugansk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]