НСПП

П`ятниця, 26.04.2024, 18:53
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Наше опитування
Чи виникають у Вас розбіжності із роботодавцем з питань невиконання вимог законодаства про працю
Всього відповідей: 59
loga.gov.ua
oblrada.lg.ua
Статистика
Головна » 2014 » Березень » 17 » Комунальне підприємство «Алчевськпастранс» страйкує
11:14
Комунальне підприємство «Алчевськпастранс» страйкує

16 березня 2014 року о 4 годині 30 хвилин почався страйк найманих працівників комунального підприємства «Алчевськпастранс» міста Алчевськ Луганської області (далі - КП «Алчевськпастранс») у формі невиконання працівниками своїх трудових обов'язків. Кількість учасників страйку складає 150 особи (загальна чисельність найманих працівників - 210 осіб).

Вимогами найманих працівників – учасників страйку стало: виплатити заборгованість із заробітної плати в повному обсязі з серпня 2013 року по грудень 2013 року (сума боргу найманим працівникам складає більше 2 млн.грн.) та виплачувати заробітну плату відповідно до вимог статті 115 КЗпП України.

Головною причиною накопичення заборгованості із заробітної плати, яка стала причиною виникнення колективного трудового спору (конфлікту), є неотримання комунальним підприємством в повному обсязі субвенцій з державного бюджету на компенсацію понесених витрат, пов’язаних з перевезенням пільгових категорій громадян.

Висунуті вимоги страйкуючих є предметом колективного трудового спору (конфлікту), який виник на підприємстві 15.01.2014. У зв’язку з тим,  що  примирні процедури не привели до вирішення вищевказаного колективного трудового спору (конфлікту), наймані працівники прийняли рішення застосувати страйк як крайній засіб вирішення спору.

За попередніми  результатами розгляду документів та матеріалів з питань оголошення та проведення страйку, які є у розпорядженні Відділення, встановлено, що працюючими розпочато страйк з дотриманням положень Закону України "Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)", яким передбачено порядок здійснення права на страйк.
Переглядів: 606 | Додав: nspp_lugansk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]