НСПП

Субота, 04.05.2024, 21:22
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Наше опитування
Чи виникають у Вас розбіжності із роботодавцем з питань невиконання вимог законодаства про працю
Всього відповідей: 59
loga.gov.ua
oblrada.lg.ua
Статистика
Головна » 2013 » Січень » 2 » Луганська обласна рада провела підсумкову XVI сесію VI скликання
10:46
Луганська обласна рада провела підсумкову XVI сесію VI скликання

29 грудня 2012 року в ході засідання XVI сесії Луганської обласної ради VI скликання прийнято до відома звіт голови Луганської облдержадміністрації Володимира Пристюка з виконання обласною державною адміністрацією делегованих обласною радою повноважень у 2012 році. У засіданні сесії прийняла участь начальник відділення НСПП в Луганській області Анна Мосіна.

Як зазначив під час свого виступу Володимир Пристюк, головний принцип роботи облдержадміністрації - створити максимальні умови для розвитку підприємств та установ регіону, щоб вивести Луганську область у п'ятірку провідних областей України.

При цьому він зазначив, що пріоритетними напрямками роботи є створення конкурентоспроможної економіки, забезпечення продовольчої безпеки регіону, підтримка малого бізнесу, реформування систем життєзабезпечення наших громадян та особливо - розвиток соціальної сфери. Голова облдержадміністрації акцентував увагу присутніх на тому, що розвиток економіки області та, зокрема, конкретних підприємств, повинен відбуватися при неухильному дотриманні роботодавцями законодавства про працю і виконанні ними усіх трудових прав і законних вимог найманих працівників.

В ході роботи сесії депутати Луганської обласної ради прийняли Програму економічного і соціального розвитку області на 2013 рік. Основна мета якої - забезпечення стабільного зростання економіки області та підвищення рівня соціальної захищеності жителів Луганщини.

Серед інших питань було заслухано звернення депутата обласної ради щодо критичної ситуації, яка склалася на комунальному підприємстві міста Алчевська – «Алчевськпастранс», де зареєстрований колективний трудовий спір. За інформацією, викладеною в зверненні, кошти субвенції на компенсаційні виплати за пільговий проїзд окремих категорій громадян, яка була виділена з державного бюджету, не отримані підприємством. Враховуючи, що наймані працівники отримали не в повному обсязі заробітну плату починаючи з вересня поточного року, це призвело до виникнення передстрайкової ситуації на підприємстві. Депутатський корпус підтримав автора звернення у питанні необхідності розібратися у даній ситуації і прийняв рішення надіслати листа до Міністерства фінансів України щодо допомоги у вирішенні вищезазначеного питання.

 

Переглядів: 671 | Додав: nspp_lugansk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]