НСПП

Четвер, 02.05.2024, 22:19
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Наше опитування
Чи виникають у Вас розбіжності із роботодавцем з питань невиконання вимог законодаства про працю
Всього відповідей: 59
loga.gov.ua
oblrada.lg.ua
Статистика
Головна » 2012 » Квітень » 18 » Луганські шахтобудівельники готуються до мітингу
13:54
Луганські шахтобудівельники готуються до мітингу

Орган, уповноважений найманими працівниками публічного акціонерного товариства «Трест Луганськшахтропроходка» (далі - ПАТ) очолювати страйк, довів до відома відділення НСПП в Луганській області та місцевих органів влади, що 27 квітня 2012 року буде проведений мітинг трудящих та колишніх працівників ПАТ. Акція проводиться в рамках проведення страйку, що анонсований працівниками у період з 20.04.2012  по 29.06.2012 як крайній захід з метою вирішення колективного трудового спору із керівництвом підприємства.

До протестних дій працівники дійшли у зв’язку із систематичною невиплатою заробітної плати, непогашенням заборгованості працівникам тресту, що і стало причиною виникнення колективного трудового конфлікту. 

Іще в минулому році,  04.05.2011 розпорядженням НСПП №112-р на ПАТ «Трест «Луганськшахтопроходка» був зареєстрований колективний трудовий спір між найманими працівниками та генеральним директором з наступною вимогою: „Погасити заборгованість із заробітної плати з нарахуваннями у сумі 19,5 млн.грн. найманим працівникам публічного акціонерного товариства „Трест Луганськшахтопроходка” міста Луганська, яка накопичувалась в результаті відсутності розрахунків за виконані роботи по ш.№ 10 „Нововолинська” Міністерством енергетики та вугільної промисловості України за 2009-2010 рр.”

В рамках діючого законодавства, при координації Відділення НСПП в Луганській області, по даному спору  були проведені всі примирні процедури. Трудовий арбітраж, розглянувши вимоги працівників, прийняв рішення по суті трудового спору про їх правомірність та  повне  задоволення. Однак рішення трудового арбітражу до теперішнього часу не виконано. Така ситуація стала наслідком того,  що не усунена першопричина, що призвела до виникнення колективного трудового спору, – залишилась заборгованість з боку Міністерства енергетики та вугільної промисловості України за виконане державне замовлення.

Активну позицію щодо захисту прав працівників зайняла і Луганська обласна державна адміністрація, і діалог із міністерством дав надію на позитивні зрушення. Але наймані працівники, яким вже декілька разів з боку профільного міністерства були надані обіцянки, що з певних причин не виконувались, вирішили  реалізувати  право на захист своїх інтересів.   

Мітинг заплановано провести 27 квітня  з 11:00 до 13:00 години на  площі Героїв Великої Вітчизняної війни  міста Луганська (навпроти будівлі Луганської обласної державної адміністрації). Планується прибуття учасників з вугільних регіонів області, очікувана кількість учасників  - близько 200 осіб.

З боку відділення НСПП органу, що очолює страйк, постійно надаються консультації щодо проведення акції в рамках діючого законодавства.

Переглядів: 746 | Додав: nspp_lugansk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Nosa  
0
Cool! That's a clever way of lkoonig at it!

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]