НСПП

Середа, 01.05.2024, 08:52
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Наше опитування
Чи виникають у Вас розбіжності із роботодавцем з питань невиконання вимог законодаства про працю
Всього відповідей: 59
loga.gov.ua
oblrada.lg.ua
Статистика
Головна » 2012 » Травень » 14 » Майже на 13 млн.грн. знижена заборгованість із виплати заробітної плати на підприємствах Луганщини за останній місяць
16:10
Майже на 13 млн.грн. знижена заборгованість із виплати заробітної плати на підприємствах Луганщини за останній місяць

Про вжиті заходи по активізації процесу ліквідації боргів  йшла річ на засіданні робочої групи з координації дій місцевих органів виконавчої влади щодо забезпечення податкових та інших надходжень до бюджетів і погашення заборгованості із заробітної плати й соціальних виплат, яке відбулося 10.05.2012 в приміщенні Луганської облдержадміністрації. Засідання робочої групи проходило під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Едуарда Лозовського. В його роботі прийняла участь начальник відділення НСПП в Луганській області А. Мосіна.

         За повідомленням заступника начальника Головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації С.Медведчука, станом на 7 травня цього року не виплачено працівникам підприємств, організацій та установ Луганської області 77,3 млн.грн. На початок року ця сума складала 92,9 млн.грн.

Протягом останнього місяця поточного року в цілому по області зменшено обсяг заборгованості із виплати заробітної плати на 12,7 млн.грн., або на 14,1%. Найкращі показники в цьому напрямку приходяться на економічно-активні підприємства, де протягом квітня погашено 8,5 млн.грн., або 24,2%. 

Як зазначив перший заступник голови облдержадміністрації Е.Лозовський, в І кварталі 2012 року відбулося зростання заборгованості.  Однак у квітні поточного року ситуація змінилася, і відбулося активне погашення заборгованості із виплати заробітної плати. Але сума залишається доволі значною, причому більша її частина приходиться на економічно-активні підприємства області.

Учасники робочої групи розглянули шляхи активізації роботи з виплати працівникам підприємств накопичених боргів. Особлива увага на засіданні була приділена підприємствам державної та комунальної форм власності.

Так, Е.Лозовський доручив Головному управлінню промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації розібратися, чому на ХКО ім. Петровського в м. Красний Луч при збільшенні обсягів виробництва не зростають суми погашення заборгованості із виплати заробітної плати, які на сьогоднішній день складають 6,183 млн.грн. На жорсткому контролі також знаходиться ситуація з виплатою заробітної плати і на інших підприємствах, в тому числі,  - на Свердловському шахтопрохідницькому управлінню,  де сума боргу - 500 тис.грн.

Загалом  економічно активні  підприємства області державної форми власності,  знизивши борг своїм працівникам протягом останнього місяця більш ніж на чверть, іще мають заборгованість перед ними  більше 12 млн.грн. На підприємствах комунальної форми власності невиплати по зарплаті скоротилися на третину,  і на 07.05.2012 склали 4,3 млн.грн.  

В ході обговорення стану справ з виплатою заробітної плати на підприємствах комунальної форми власності  начальником відділення НСПП в Луганській області запропоновано на наступному засіданні робочої заслухати звіти керівників найбільш проблемних територій Луганської області, відповідальних за даний напрямок роботи.

Також на засіданні робочої групи розглянуто також хід погашення заборгованості працівникам ПАТ «Трест Луганськшахтопроходка». Начальником Відділення повідомлено про зняття колективного трудового спору між найманими працівниками ПАТ «Трест Луганськшахтопроходка» та його генеральним директором  з реєстрації, у зв’язку з суттєвим зниженням заборгованості та його вирішенням на підставі укладеної угоди між генеральним директором та органом, що очолював страйк на даному підприємстві

Крім того, в ході засідання обласної робочої групи також розглянута ситуація на підприємствах-банкрутах, зокрема, ТОВ «Кіровський завод по виготовленню виробів з металевих порошків», де борги становлять 1,39 млн.грн. та ситуацію на ГТОВ «Завод по ремонту гірничо-шахтного обладнання «Супутник» ДП «Луганськвугілля» із сумою заборгованості із виплати заробітної плати 677,3 тис.грн. Всього заборговано працівникам підприємств-банкрутів Луганської області 39,4 млн.грн., що на 4,3 млн.грн. менше попереднього місяця.

За підсумками робочої групи підготовлені відповідні доручення.

Переглядів: 765 | Додав: nspp_lugansk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Galadak  
0
Perefct shot! Thanks for your post!

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]