НСПП

Четвер, 02.05.2024, 18:10
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Наше опитування
Чи виникають у Вас розбіжності із роботодавцем з питань невиконання вимог законодаства про працю
Всього відповідей: 59
loga.gov.ua
oblrada.lg.ua
Статистика
Головна » 2012 » Квітень » 20 » На ПАТ „Трест Луганськшахтопроходка” розпочався страйк
14:14
На ПАТ „Трест Луганськшахтопроходка” розпочався страйк

20 квітня 2012 року  о 08 години ранку наймані працівники публічного акціонерного товариства „Трест Луганськшахтопроходка” розпочали   страйк у формі невиконання працівниками своїх трудових обов’язків. На підприємстві, де працює 110 осіб, у страйку приймають участь 32 працівника.

Основна вимога учасників страйку - погасити заборгованість із заробітної плати з нарахуваннями у сумі 19,5 млн.грн. найманим працівникам публічного акціонерного товариства „Трест Луганськшахтопроходка” міста Луганська, яка накопичувалась в результаті відсутності розрахунків за виконані роботи по шахті № 10 „Нововолинська” Міністерством енергетики та вугільної промисловості України за 2009-2010 роки.

Висунута  вимога страйкуючих є предметом колективного трудового спору між найманими працівниками та генеральним директором публічного акціонерного товариства «Трест Луганськшахтопроходка» міста Луганська, зареєстрованого розпорядженням Національної служби посередництва і примирення від 04.05.2011 № 112-р.

Страйковий орган у складі: Швечікова О.П., Горопацького М.Л., Школи А.М.  повідомив, що  під час вищенаведеного заходу найманими працівниками заплановані інші акції протесту, перша з них (у формі мітингу) запланована 27 квітня 2012 року з 11:00 до 13:00 години на площі Героїв Великої Вітчизняної війни. Очікувана кількість учасників мітингу – до 200 осіб (разом з працюючими своє бажання взяти участь у цьому заході висловили колишні працівники тресту).

Керівник страйкового органу зазначив, що працівники вимушені вдатися до  масових протестних заходів, оскільки проблема погашення заборгованості із виплати заробітної плати працівникам ПАТ „Трест Луганськшахтопроходка” доки залишається неврегульованою. Водночас він стверджує, що страйкуючі готові прийняти рішення про припинення страйку та не застосовувати інші акції протесту, якщо буде повне або значне (часткове) погашення боргу із заробітної плати.

З метою попередження страйку Відділення піднімало розгляд питання погашення заборгованості із заробітної плати ПАТ „Трест Луганськшахтопроходка”  перед Луганською облдержадміністрацію, яка, в свою чергу, оперативно зреагувала  та провела низку засідань за участю начальника Відділення. З огляду на причини виникнення заборгованості по зарплаті, за підписом першого заступника голови облдержадміністрації були скеровані відповідні листи до Прем’єр-міністра України та Міністра енергетики та вугільної промисловості України.

29 березня та 11 квітня 2012 року Міненерговугіллям організовані наради з урегулювання питання погашення заборгованості за виконані роботи ПАТ „Трест Луганськшахтопроходка” на будівництві шахти №10 „Нововолинська”. Під час останньої наради встановлено, що заборгованість замовників – підприємств,  підпорядкованих Міненерговугілля, за роботи виконані ПАТ „Трест Луганськшахтопроходка” станом на 01.04.2012 складає 4,5 млн.грн. (без урахування заборгованості ПАТ „Укрзахідвуглебуд” та ДП „Дирекція по будівництву об’єктів”). За підсумками останньої наради Міненерговугіллям прийнято рішення, що означена заборгованість перед ПАТ „Трест Луганськшахтопроходка” має бути погашена відповідними державними підприємствами („Луганськвугілля”, „Первомайськвугілля”, „Львіввугілля”, „Волиньвугілля”) за рахунок власних коштів згідно складених ними графіків з визначенням кінцевого терміну погашення 01.06.2012. При надходження коштів ПАТ „Трест Луганськшахтопроходка” бере на себе гарантійні зобов’язання спрямувати їх виключно на виплату заборгованості із заробітної плати.
Переглядів: 1191 | Додав: nspp_lugansk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]