НСПП

Неділя, 28.04.2024, 19:56
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Наше опитування
Чи виникають у Вас розбіжності із роботодавцем з питань невиконання вимог законодаства про працю
Всього відповідей: 59
loga.gov.ua
oblrada.lg.ua
Статистика
Головна » 2012 » Грудень » 25 » На засіданні робочої групи по погашенню заборгованості із зарплати особлива увага була приділена підприємствам, де зареєстровані КТС(К)
12:10
На засіданні робочої групи по погашенню заборгованості із зарплати особлива увага була приділена підприємствам, де зареєстровані КТС(К)

Підсумкове засідання робочої групи з координації дій місцевих органів виконавчої влади щодо забезпечення податкових та інших надходжень до бюджетів і погашення заборгованості із заробітної плати й соціальних виплат (далі – робоча група), в якому прийняла участь завідувач сектора аналітично-інформаційної роботи та прогнозування  відділення НСПП в Луганській області  Тетяна Трошина, відбулося 20 грудня 2012 року у приміщенні Луганської облдержадміністрації.

            Традиційно, про загальний стан виплати заробітної плати на підприємствах Луганської області розповіла начальник Головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Елеонора Поліщук. Вона відмітила, що упродовж 2012 року в області поступово скорочувалися борги найманим працівникам і за станом на 01 грудня поточного року загальна сума заборгованості із виплати заробітної плати на підприємствах області склала 79,2 млн. грн., це на 13,7 млн.грн., або на 15% менше у порівнянні з початком року.

У ході наради перший заступник голови облдержадміністрації поставив завдання перед учасниками робочої групи звернути особливу увагу на підприємства-боржники, працівники яких вступили у колективні трудові спори. «Наше завдання допомогти керівникам таких підприємств знайти резервні джерела погашення боргів по зарплаті, будь то продаж надлишкового майна підприємств, активізація претензійної роботи по дебіторських боргах або пошук більш раціональних методів управління та господарювання. Якщо ж наша допомога ігнорується, наше завдання показати таким керівникам, що їх бездіяльність і безгосподарність не може залишитися непокараними», - зазначив перший заступник голови облдержадміністрації Едуард Лозовський.

         Згідно порядку денного засідання, з інформацією щодо здійснених відділенням НСПП в Луганській області заходів з метою вирішення колективних трудових спорів (конфліктів), які зареєстровані на підприємствах житлово-комунальної сфери регіону,   виступила завідувач сектора аналітично-інформаційної роботи та прогнозування Тетяна Трошина. Вона повідомила, що на сьогоднішній день по Луганській області зареєстровано 4 колективні трудові спори (конфлікти) на підприємствах цієї сфери діяльності і 1 конфлікт на підприємстві міськелектротранспорту області. По кожному підприємству відділенням НСПП надана інформація про стан вирішення вимог найманих процедур, акцентовано увагу присутніх на можливих шляхах отримання коштів для погашення боргів найманим працівникам, які розглядалися під час засідань примирних органів. Тетяна Трошина підкреслила, що саме під час проведення примирних процедур на двох підприємствах житлово-комунального господарства погашена заборгованість із виплати заробітної плати, яка стала основною причиною виникнення конфліктів, і на теперішній час вирішується питання своєчасної виплати  зарплати.

         Представник відділення НСПП в Луганській області відмітила, що найбільша соціальна напруга спостерігається на комунальному підприємстві «Услуга» м.Золоте, на якому у зв’язку з невиконанням рішення трудового арбітражу існує велика вірогідність проведення найманими працівниками страйку в рамках правового поля. На це повідомлення головою робочої групи – першим заступником голови Луганської облдержадміністрації було дане доручення начальнику Головного управління ЖКГ облдержадміністрації особисто розібратися у виниклої ситуації та розглянути спільно з місцевими органами влади можливість надання всебічної допомоги підприємству, у тому числі – юридичної, в частині направлення позовів до суду та проведення роботи з пустими квартирами.

         Окремим питанням, згідно порядку денного, розглядалася ситуація, що виникла у товаристві з обмеженою відповідальністю «Інтер-інвест вугілля» (м.Первомайськ). Тетяна Трошина повідомила присутніх, що 18 грудня поточного року наймані працівники другої і третьої змін цієї приватної шахти застосували страйк у формі невиходу на роботу і невиконання своїх трудових обов’язків. Завдяки терміновому виїзду фахівців відділення НСПП в Луганській на місце та наданим ними роз’ясненням, вдалося зупинити страйк. Також на засідання робочої групи було запрошено керівництво даного підприємства, які визначили перспективи погашення боргів найманим працівникам і врегулювання розбіжностей в рамках колективного трудового спору (конфлікту). Керівництво цієї шахти на робочій групі подякувало відділення НСПП за допомогу у введенні в правове русло протестної активності працівників та стабілізації роботи підприємства.

         За результатами обговорення інформації завідувача сектора аналітично-інформаційної роботи та прогнозування відділення НСПП в Луганській області головою робочої групи були надані відповідні доручення галузевим управлінням облдержадміністрації.

        


Переглядів: 710 | Додав: nspp_lugansk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]