НСПП

Понеділок, 29.04.2024, 01:53
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Наше опитування
Чи виникають у Вас розбіжності із роботодавцем з питань невиконання вимог законодаства про працю
Всього відповідей: 59
loga.gov.ua
oblrada.lg.ua
Статистика
Головна » 2012 » Січень » 19 » Налагоджений соціальний діалог на ХКО ім. Г.І.Петровського стане запорукою стабілізації стану соціально-трудових відносин на підприємстві.
16:34
Налагоджений соціальний діалог на ХКО ім. Г.І.Петровського стане запорукою стабілізації стану соціально-трудових відносин на підприємстві.
18 січня 2012 року в Луганській облдержадміністрації відбулася нарада з питань подальшої діяльності Хімічного казенного об’єднання (далі - ХКО) ім. Г.І.Петровського м.Петровське м.Красний Луч, основним видом діяльності якого є виробництво вибухових речовин. Засідання проходило під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Е. Лозовського. В нараді прийняли участь  міський голова м.Петровське, в.о. директора ХКО ім. Г.І.Петровського, представники структурних підрозділів облдержадміністрації, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, правоохоронних та інших державних органів, заступник директора державного підприємства „Укроборонсервіс”, до складу якого входить ХКО. Важливим є те, що в нараді заслухано також думку голови профспілки заводу, який повідомив, що на заводі нарешті почався діалог між роботодавцем та профспілкою. Від відділення НСПП в Луганській області на засіданні наради була присутня начальник Відділення Анна Мосіна.
Учасниками наради обговорений фінансово-економічний стан підприємства та причини виникнення заборгованості із виплати заробітної плати найманим працівникам об’єднання, здійснений пошук шляхів її ліквідації, що стабілізуватиме  морально-психологічний настрій у трудовому колективі. Був заслуханий нещодавно призначений в.о. директора ХКО. З його пояснень стало відомо, що основні причини складного стану об’єднання  носять застарілий характер. Вони пов’язані із зростанням цін на сировину та матеріали, зменшенням кількості партнерів, відсутністю державних замовлень на спецпродукцію, ненадходженням цільових коштів з Державного бюджету України, зниженням попиту на промислові вибухові речовини, незбалансуванням планів закупівлі вибухових речовин на вугільних підприємствах області. Крім того, суттєво погіршило економічний стан підприємства недофінансування  із держбюджету за виконані роботи з утилізації боєприпасів. Було також акцентовано увагу на помилки та порушення, які були  допущені  попереднім директором, що стало причиною висловлення йому недовіри з боку профспілки.  
На теперішній час новий керівник об’єднання запланував ряд оздоровчих процедур щодо покращення фінансово-економічного стану ХКО. Підготовлені нові плани реалізації, які дозволять вийти на беззбитковість підприємства, здійснюється перегляд системи ціноутворення, поступово погашається заборгованість із виплати заробітної плати та страхових внесків,  що сприяє поверненню довіри найманих працівників до керівництва і стабілізації стану соціально-трудових відносин. Крім того, новим керівником заплановано усунути дисбаланс у співвідношенні адміністративно-управлінського складу до робочого персоналу.
Фінансово-економічне оздоровлення підприємства потребує усунення дублюючих функцій, скорочення та переведення працівників на іншу роботу усередині  самого підприємства. Тому може виникнути ускладнення стану соціально-трудових відносин та підняття протестних настроїв тих працівників, кого торкнуться  суттєві зміни умов праці. З огляду на це,  начальником відділення НСПП акцентовано увагу на тому, що у 2010 році на ХКО ім. Г.І. Петровського один за одним виникло 4 колективних трудових спори. Враховуючи, що трудовий колектив обізнаний з процедурою вступу у  колективний трудовий спір (конфлікт) та вирішення розбіжностей, наймані працівники в разі неусунення вищезазначених першопричин критичного стану об'єднання можуть знову вдатися до колективного захисту своїх трудових прав.
Саме налагоджений соціальний діалог між керівництвом, профспілкою та владою дозволить запровадити ефективну  економічну політику з урахуванням прав та інтересів працівників, що і стане запорукою стабілізації стану соціально-трудових відносин на підприємстві.

Переглядів: 993 | Додав: nspp_lugansk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Tony  
0
Until I found this I thugoht I'd have to spend the day inside.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]