НСПП

П`ятниця, 26.04.2024, 20:34
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Наше опитування
Чи виникають у Вас розбіжності із роботодавцем з питань невиконання вимог законодаства про працю
Всього відповідей: 59
loga.gov.ua
oblrada.lg.ua
Статистика
Головна » 2013 » Березень » 4 » Наталія Королевська: нам потрібна дорожня карта погашення заборгованості із заробітної плати до кінця року
10:47
Наталія Королевська: нам потрібна дорожня карта погашення заборгованості із заробітної плати до кінця року

28 лютого 2013 року у Харкові Міністр соціальної політики України Наталія Королевська провела засідання Комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат, на яке були запрошені представники облдержадміністрацій та керівники підприємств, що мають заборгованість з виплат заробітної плати,  Харківської, Донецької і Луганської областей. З боку Відділення у даному заході взяла участь начальник відділення НСПП в Луганській області А.Мосіна. До заходу Відділенням, в межах компетенції,  були підготовлені відповідні матеріали.

У вступному слові Н.Королевська зазначила, що
«Ситуація із заборгованістю по заробітній платі  залишається складною. І наше завдання - захистити людей від керівників підприємств, які безвідповідально ставляться до своїх обов'язків».

З інформацією про стан погашення заборгованості із виплати заробітної плати по підприємствах Луганської області виступив перший заступник голови Луганської облдержадміністрації Е.Лозовський. Він детально зупинився на основних моментах, де існують реальні проблеми, які  потребують підтримки держави для їх вирішення. Це, насамперед, стосується вугільної галузі, підприємств житлово-комунального господарства, особлива увага була приділена міськелектротранспорту, по якому внесена пропозиція впровадження надання адресної дотації на перевезення пільгових категорій громадян. Не залишилось без уваги питання погашення заборгованості із виплати заробітної плати на підприємствах-банкрутах та роботи арбітражних керуючих. Особливої уваги потребує також питання підняття статусу  комісій з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат в областях, оскільки є доволі обмежений їх вплив на відповідні комісії органів місцевої влади та самоврядування, які поводяться дещо автономно.

На завершення засідання Н.Королевська підтримала усі озвучені зауваження. При цьому, особлива увага була приділена пропозиціям з боку Луганської облдержадміністрації, в тому числі і з питання підняття статусу комісій з питань погашення заборгованості на центральному рівні та в областях.   Міністр соціальної політики України підкреслила: «Ми прийняли рішення звернутися до уряду та Прем'єр-міністра України з проханням окремо заслухати на засіданні уряду ситуацію, що склалася з виплатою заробітної плати в Україні. Перед нами поставлено завдання до кінця 2014 року ліквідувати прострочену заборгованість».

Переглядів: 710 | Додав: nspp_lugansk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]