НСПП

Субота, 27.04.2024, 20:01
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Наше опитування
Чи виникають у Вас розбіжності із роботодавцем з питань невиконання вимог законодаства про працю
Всього відповідей: 59
loga.gov.ua
oblrada.lg.ua
Статистика
Головна » 2012 » Червень » 18 » Основна задача керівника – своєчасна виплата винагороди за труд
11:16
Основна задача керівника – своєчасна виплата винагороди за труд

„Темпи погашення заборгованості із виплати заробітної плати на підприємствах області непогані. Але нам необхідно вжити додаткові заходи, щоб усі борги на економічно активних підприємствах були повністю погашені до 1 липня”, - заявив перший заступник голови облдержадміністрації Едуард Лозовський 14.06.2012 на черговому засіданні робочої групи з координації дій місцевих органів виконавчої влади щодо забезпечення податкових та інших надходжень до бюджетів і погашення заборгованості із заробітної плати й соціальних виплат. Також він зазначив, що таку задачу поставив перед усіма регіонами України Прем’єр-міністр Микола Азаров.

З боку Відділення в засіданні робочої групи прийняла участь начальник відділення НСПП в Луганській області А. Мосіна.

В ході засідання розглянута ситуація з виплатою заробітної плати на підприємствах обласного центра – Луганська. За повідомленням начальника Головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації О.Поліщук за статистичними даними сума заборгованості із виплати заробітної плати станом на 01.05.2012 року по підприємствах міста Луганськ становила 15,3 млн.грн. і скоротилася у порівнянні з початком року лише на 1,6 млн.грн., або на 9,5%. При цьому по економічно активних підприємствах відбулося зростання невиплат на 2,7 млн.грн., або на 79%.

Разом з тим,  за даними щотижневого моніторингу погашення заборгованості із заробітної плати, станом на 08.06.2012 спостерігається тенденція значного зниження боргів. Всього по місту Луганськ виплачено 4,0 млн.грн., у тому числі, 3,9 млн.грн на економічно активних підприємствах.

Головою робочої групи звернуто увагу на те, що темпи погашення заборгованості по зарплаті та соцвнескам залежать від дій відповідних комісій на місцях. Саме їх принципова позиція має відобразитися на захисті прав працівників. Неможна постійно відноситися з порозумінням до проблем тих, хто постійно порушує права найманих працівників, тому означене засідання проходило в достатньо жорсткій позиції по відношенню до керівників підприємств-боржників та членів відповідних комісій районів м.Луганська,  результати діяльності яких ретельно розглянуті обласною робочою групою.

Членами робочої групи заслухано звіти керівників кожного району міста Луганська та доручено  відповідно реагувати на небажання керівників підприємств-боржників розраховуватися з працівниками. Діяльність робочої групи по погашенню боргів із заробітної плати трьох районів міста Луганська   визнана незадовільною.

З огляду на те, що суттєва частина боргів по зарплаті області належить працівникам комунальних підприємств області, начальник Відділення НСПП в Луганській області звернула увагу членів робочої групи на виниклі проблеми в деяких медичних закладах саме цієї форми власності та підкреслила особливу  відповідальність за стан соціально-трудових відносин на них місцевих органів влади та самоврядування. 

З боку Відділення надана інформація про стан соціально-трудових відносин у медичних установах окремих міст області. А.Мосіна акцентувала увагу на тому, що в трудових колективах медичних установ спостерігається напруженість,  спричинену зменшенням фінансування бюджетної сфери. В свою чергу, це викликало несвоєчасну виплату опускних та інших виплат, що оговорені законодавством, що стало причиною виникнення випадків дестабілізації стану СТВ в  трудових колективах  м. Брянки.

Крім того, особлива увага на засіданні була приділена підприємствам державної (ХКО ім. Г.І. Петровського м. Красний Луч) та комунальної форм власності (МКП „Луганськелектротранс” м. Луганськ).

За підсумками засідання робочої групи надані конкретні протокольні доручення щодо скорішого усунення   заборгованості із виплати заробітної плати.

Переглядів: 811 | Додав: nspp_lugansk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]