НСПП

Субота, 04.05.2024, 17:18
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Наше опитування
Чи виникають у Вас розбіжності із роботодавцем з питань невиконання вимог законодаства про працю
Всього відповідей: 59
loga.gov.ua
oblrada.lg.ua
Статистика
Головна » 2012 » Лютий » 13 » Підведені підсумки роботи системи праці та соціального захисту населення Луганської області
12:11
Підведені підсумки роботи системи праці та соціального захисту населення Луганської області
13 лютого 2012 року

Підведені підсумки роботи системи праці та соціального захисту населення Луганської області у 2011 році та визначені пріоритетні напрямки роботи на 2012 рік

10 лютого 2012 року начальник відділення НСПП в Луганській області Анна Мосіна прийняла участь у засіданні колегії Головного управління праці та соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації з питання „Про підсумки роботи системи праці та соціального захисту населення Луганської області у 2011 році та пріоритетні напрямки роботи на 2012 рік”, на яке були запрошені заступник голови облдержадміністрації Анатолій Репицький, заступники голів райдержадміністрацій, міських голів та голів районних у м. Луганську рад, начальники управлінь праці та соціального захисту населення в містах та районах області, керівники державних  фондів  соціального страхування, науковці.
Відкрила засідання голова колегії – начальник Головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Олена Поліщук, яка озвучила позицію Віце-прем’єр-міністра України - Міністра  соціальної політики України Сергія Тігіпко, що  на теперішній час у полі зору держави – соціально активна людина, насамперед, - працююча. Тому значна увага повинна бути приділена прийняттю Трудового кодексу, врегулюванню низки проблем в сфері соціально-трудових відносин, посилена роз’яснювальна робота стосовно даних питань. При цьому вона відзначила, що надійним партнером Головного управління праці та соціального захисту населення у сфері трудових відносин є відділення НСПП в Луганській області, з яким у 2007 року укладена Угода про спільну діяльність.
В ході свого виступу Олена Поліщук розповіла, що станом на 01.01.2012 по Луганській області в органах праці та соціального захисту населення державна соціальна допомога призначена 137189 отримувачам на загальну суму 1077337,05 тис.грн. Заборгованість з виплати державної допомоги за 2011 рік відсутня.
Велика увага в ході розгляду порядку денного була приділена стану ліквідації заборгованості із виплати заробітної плати в області, що залишається основним серед першочергових завдань. Згідно даним статистичної звітності, загальна сума заборгованості із виплати заробітної плати в цілому по підприємствах Луганської області  станом на 01 січня 2012 року склала         92,9 млн.грн., що на 15,6%, або на 17,1 млн.грн. менше, ніж на 01 січня 2011 року.
Для її погашення в області активізовано діяльність обласної робочої групи з координації дій місцевих органів виконавчої влади щодо забезпечення податкових та інших надходжень до бюджетів і погашення заборгованості із заробітної плати й соціальних виплат та міських (районних) тимчасових комісій з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.
Як члену колегії слово було надане начальнику Відділення НСПП в Луганській області Анні Мосіній, яка акцентувала увагу присутніх на тому, що ми увійшли у передвиборний рік, у зв’язку з чим  рівень протестної активності найманих працівників може зростати,  тому збереження соціальної стабільності в регіоні буде залежати від ефективної взаємодії усіх зацікавлених у цьому органів. Анна Мосіна стисло проінформувала про стан соціально-трудових відносин на підприємствах, в установах і організаціях області у 2011 році. Значну увагу начальник відділення НСПП приділила питанню укладення колективних договорів і особливо - контролю за їх виконанням. Також Анна Мосіна звернула увагу присутніх на набрання чинності Закону України „Про соціальний діалог в Україні”, відзначив, що у відділення НСПП з’явилася нова функція – проведення оцінки відповідності критеріям репрезентативності суб’єктів сторін профспілок та організацій роботодавців. Детальніше з інформацією стосовно цього питання можливо ознайомитися на офіційних сайтах НСПП і Відділення НСПП в Луганській області.
Наприкінці виступу Анна Мосіна подякувала найбільш активних завідувачів інформаційно-консультативних центрів за взаємодію у виконанні  державних задач, покладених на НСПП та УПСЗН та висловила вдячність присутнім заступникам голів територій, з якими особливо тісно Відділення НСПП співпрацювало у напрямку підвищення рівня правової культури сторін соціально-трудових відносин.
За підсумками засідання колегії прийнято Рішення з відповідними дорученнями, серед яких:
- враховуючи можливість підвищення протестної активності найманих працівників у зв’язку з проведенням у 2012 році передвиборчої кампанії та Євро - 2012, посилити взаємодію з відділенням НСПП в Луганській області в рамках укладеної Угоди про спільну діяльність від 22.02.2007 року в напрямку підвищення рівня правової культури учасників соціально-трудових відносин, зокрема, активізувати проведення спільних заходів: навчальних семінарів, „круглих столів”, тренінгів тощо;
- надавати відділенню НСПП в Луганській області інформацію щодо ускладнення стану соціально-трудових відносин на проблемних підприємствах, в установах і організаціях області, приймати участь у виробленні спільних заходів з метою попередження виникнення колективних трудових спорів та сприяння своєчасному їх вирішенню.





Переглядів: 1144 | Додав: nspp_lugansk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Storm  
0
Knkcoed my socks off with knowledge!

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]