НСПП

Неділя, 28.04.2024, 21:13
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Наше опитування
Чи виникають у Вас розбіжності із роботодавцем з питань невиконання вимог законодаства про працю
Всього відповідей: 59
loga.gov.ua
oblrada.lg.ua
Статистика
Головна » 2012 » Вересень » 21 » Питання виплати заробітної плати повинно вирішуватися спільними зусиллями
10:28
Питання виплати заробітної плати повинно вирішуватися спільними зусиллями

Чергове засідання робочої групи з координації дій місцевих органів виконавчої влади щодо забезпечення податкових та інших надходжень до бюджетів і погашення заборгованості із заробітної плати й соціальних виплат (далі – робоча група), яке відбулося 20 вересня 2012 року, було присвячене розгляду стану виконання попередніх протокольних доручень стосовно погашення боргів найманим працівникам найбільш проблемних підприємств Луганської області. З боку Відділення в даному заході прийняла участь начальник відділення НСПП в Луганській області А.Мосіна.

Засідання робочої групи проходило під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Е.Лозовського, основним доповідачем був начальник Управління праці та зайнятості населення Головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації С.Медведчук.

За оперативними даними щотижневого моніторингу Головного управління праці та соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації, станом на 14.09.2012 у порівнянні з попереднім тижнем загальна сума заборгованості із виплати заробітної плати по області зменшилась на 0,4 млн. грн., або на 0,6%, і становила 68,1 млн. грн.

«По економічно активних підприємствах заборгованість із виплати заробітної плати за останній тиждень зменшилась на 0,3 млн. грн., або на 1,2%, і становила 24,9 млн. грн. Упродовж  тижня по підприємствах комунальної та комунально-корпоративної форм власності заборгованість із виплати заробітної плати зменшилась на 0,2 млн. грн., або на 6,7%, і становила 2,8 млн. грн.», - зазначив Сергій Медведчук.

Разом з тим, представники Головного управління юстиції у Луганській області повідомили, що з моменту передачі до юстиції функцій контролю за діяльністю арбітражних керуючих, відбулось суттєве зменшення боргів із виплати заробітної плати працівникам підприємств, що проходять процедуру санації, або визнані банкрутами. Начальником Головного управління юстиції проведена низка заходів, і в результаті відбулось погашення боргів на 13,4 млн.грн. Так, за даними управління юстиції,  якщо на 01.01.2012 борги по зарплаті працівникам цієї групи підприємств складали 45,4 млн.грн., то на сьогодні вони зменшилися до 32,0 млн.грн. Така позитивна тенденція продовжується. Тільки на одному Лисичанському заводі гумових технічних виборів, який має великий конфліктний потенціал,  за останній час виплачено найманим працівникам більше 1,5 млн.грн.

 В ході засідання робочої групи розглянуто найбільш проблемні підприємства-боржники, такі як ПАТ "Трест "Луганськшахтопроходка" м. Луганськ;  ХКО ім. Г.І.Петровського м. Красний Луч; Державно-корпоративний проектно-вишукувальний інститут «Луганськагропроект» м. Луганськ;  ВАТ «Трест «Сєвєродонецькхімбуд» м. Сєвєродонецьк.

З боку Відділення НСПП значна увага була приділена стану виплати заробітної плати в медичних установах Луганської області, особливо в тих, де 25 червня поточного року розпорядженнями Національної служби посередництва і примирення зареєстровані колективні трудові спори (конфлікти) - у 6-ти структурних підрозділах Брянківського територіального медичного об’єднання.

З цього питання начальник Відділення довела до присутніх, що завдяки спільним заходам відділення НСПП в Луганській області із представниками  Луганської облдержадміністрації, Брянківського міськвиконкому і обласної галузевої профспілки  найманим працівникам Брянківського ТМО виплачена в повному обсязі заробітна плата (у тому числі, зарплата за час відпустки) за червень-липень 2012 року у сумі 4млн.493 тис.грн., а також відрядні - 12 тис.грн. 

Анна Мосіна акцентувала увагу присутніх, що в останній час спостерігаються  ускладнення стану соціально-трудових відносин з приводу несвоєчасної виплати заробітної плати та накопичення заборгованості з неї на підприємствах житлово-комунального господарства області. Зокрема, у серпні 2012 року з вищеназваних причин виникло два колективних трудових спори (конфлікти): у комунальному підприємстві «Спеціалізована Ровеньківська житлова контора» міста Ровеньки та комунальному підприємстві «Услуга» міста Золоте. Разом з тим, на облік відділення НСПП в Луганській області взятий стан соціально-трудових відносин на комунальному підприємстві «Алчевськпастранс» м.Алчевськ з питання погашення заборгованості із виплати заробітної плати за червень-липень 2012 року.

З огляду на вищенаведене та враховуючи, що в останній час відмічається підвищення протестної активності найманих працівників житлово-комунального господарства і міськелектротранспорту, начальник відділення НСПП в Луганській області запропонувала на наступному засіданні робочої групи розглянути найбільш проблемні підприємства зазначених сфер діяльності із запрошенням їх керівників та представників місцевих органів влади, відповідальних за даний напрямок роботи. Пропозиція начальника відділення підтримана керівником робочої групи – першим заступником голови Луганської ОДА.

Переглядів: 670 | Додав: nspp_lugansk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]