НСПП

Понеділок, 29.04.2024, 07:47
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Наше опитування
Чи виникають у Вас розбіжності із роботодавцем з питань невиконання вимог законодаства про працю
Всього відповідей: 59
loga.gov.ua
oblrada.lg.ua
Статистика
Головна » 2012 » Січень » 10 » Початок року в Луганській області розпочався з виникнення колективного трудового спору в ВП „Луганськвантажтранс” ДП „Луганськвугілля”
17:28
Початок року в Луганській області розпочався з виникнення колективного трудового спору в ВП „Луганськвантажтранс” ДП „Луганськвугілля”
06 січня 2012 відділення НСПП в Луганській області отримало
повідомлення від органу, уповноваженого представляти інтереси найманих працівників відокремленого підрозділу „Луганськвантажтранс” державного підприємства „Луганськвугілля” про виникнення з 04 січня 2012 року колективного трудового спору з виконуючим обов’язки генерального директора державного підприємства „Луганськвугілля”.
Робітниками були сформовані та направлені до керівника підприємства наступні вимоги:

- забезпечити своєчасну виплату поточної заробітної плати в строки, встановлені колективним договором;

- забезпечити своєчасну виплату заробітної плати на період чергової відпустки не менше, ніж за три дні до виходу у відпустку;

- здійснювати відповідні виплати працівникам підрозділу до ювілейних дат відповідно до положень колективного договору;

- надавати матеріальну допомогу працівникам підрозділу відповідно до положень колективного договору;

- припинити безпідставну, в супереч нормам колективного договору, невиплату премій працівникам підрозділу;

- виплачувати надбавку за високі досягнення у праці спеціалістам та службовцям підрозділу, згідно вимог колективного договору;

- здійснювати оплату добових за відрядження працівникам підрозділу у розмірах, встановлених колективним договором;

- встановити посадові оклади та тарифні ставки працівникам відокремленого підрозділу „Луганськвантажтранс” державного підприємства „Луганськвугілля” міста Луганська, виходячи із розрахунку законодавчо встановленої мінімальної заробітної плати та провести перерахунок недоотриманих працівниками підрозділу сум за період з 1 січня 2011 року по даний час та виплачувати ці суми разом із поточною заробітною платою.

У зв’язку із тим, що від в.о. генерального директора ДП „Луганськвугілля” не надійшла відповідь про результати розгляду висунутих шляхом збору підписів вимог найманих працівників в установлені Законом України „Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)” строки, представники найманих працівників підрозділу прийняли рішення про вступ з 04 січня 2012 року у колективний трудовий спір.

Працівники вірять у допомогу державного посередника – відділення НСПП і готові до соціального діалогу. Вони  вирішили вступити в колективний трудовий спір,  оскільки вважають, що в його рамках вирішення проблемних питань буде більш ефективним і очікують відповідної реакції від власника.


Переглядів: 885 | Додав: nspp_lugansk | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]