НСПП

Неділя, 28.04.2024, 10:15
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Наше опитування
Чи виникають у Вас розбіжності із роботодавцем з питань невиконання вимог законодаства про працю
Всього відповідей: 59
loga.gov.ua
oblrada.lg.ua
Статистика
Головна » 2012 » Червень » 20 » Працівники Лисичанської нафтової інвестиційної компанії вимагають поновлення роботи заводу
17:07
Працівники Лисичанської нафтової інвестиційної компанії вимагають поновлення роботи заводу

20 червня 2012 року з 930 до 1330 години відбулося пікетування будівлі Луганської облдержадміністрації представниками трудового колективу Приватного акціонерного товариства „Лисичанська нафтова інвестиційна компанія” (далі –  ПрАТ ЛИНІК) м. Лисичанськ Луганської області, в якому прийняли участь близько 40 осіб.         

            Причиною проведення цієї акції стала зупинка на невизначений термін ПрАТ ЛИНІК у зв’язку із різким зростанням імпорту в Україну нафтопродуктів, який має величезну цінову перевагу перед продукцією вітчизняних НПЗ, що, в свою чергу, призвело до збиткової роботи підприємства.  На теперішній час питома вага продукції ПрАТ ЛИНІК у загальнодержаному обсязі випуску знизилася до 11-12%. Сьогодні колектив працює у режимі неповного робочого часу – 4-х денний робочий тиждень, планується переведення працівників на 3-х денний. Заборгованості із виплати заробітної плати на даний час відсутня, однак розмір зарплати знизився, оскільки оплата здійснюється за фактично відпрацьований час. У зв’язку із скрутною ситуацією, що склалася на підприємстві, почався відтік висококваліфікованих робітників.

Враховуючи, що ПрАТ ЛИНІК є бюджетоутворюючим підприємством міста Лисичанськ, а також „донором” Луганщини і від його стабільної роботи залежить не тільки соціально-економічний розвиток відповідного міста і області в цілому, а і забезпечення соціального спокою на території Лисичанська, представники відділення НСПП в Луганській області під час проведення вищезазначеної акції провели бесіди з представниками сторін соціально-трудових відносин  ПрАТ ЛИНІК.   

Учасники акції наголосили, що метою пікетування стали не окремі вимоги, висунуті проти роботодавця, а привернення уваги обласної  і вищих гілок влади до вирішення проблем провідного нафтопереробного підприємства України - ПрАТ ЛИНІК, що є типовими для галузі в цілому. При цьому учасники акції неодноразово підкреслили, що жодної політичної  складової у застосуванні цієї акції немає. Також учасники заходу відзначили, що зупинка ПрАТ ЛИНІК негативно позначається на роботі інших галузей області, зокрема, агропромислового комплексу, особливо під час збору врожаю, що, в свою чергу, відіб’ється на вартості сільгосппродукції.                      

На даний час  суттєвого  ускладнення  трудових взаємовідносин між працівниками та керівництвом заводу не вбачається, але досвід роботи Відділення вказує, що, коли поріг соціальної безпеки кожного працівника перейдений, починаються більш гучні акції протесту.  Позитивне вирішення вищезазначеної проблеми на державному рівні, буде сприятиме не тільки відновленню стабільної роботи підприємства, а й збереженню соціального спокою на території міста Лисичанська. Розуміючи це, обласна державна адміністрація вкрай занепокоєна виниклою ситуацією, і  з ініціативною групою, визначеною учасниками пікету, зустрівся особисто губернатор області Володимир Пристюк для прийняття подальших рішень і надання відповідних доручень. 

        

 

Переглядів: 944 | Додав: nspp_lugansk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Francisca  
0
Got it! Thanks a lot again for heinlpg me out!

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]