НСПП

Неділя, 28.04.2024, 17:32
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Наше опитування
Чи виникають у Вас розбіжності із роботодавцем з питань невиконання вимог законодаства про працю
Всього відповідей: 59
loga.gov.ua
oblrada.lg.ua
Статистика
Головна » 2012 » Грудень » 6 » Примирна комісія прийняла рішення по колективному трудовому спору на комунальному підприємстві «Старобільськтепло»
12:39
Примирна комісія прийняла рішення по колективному трудовому спору на комунальному підприємстві «Старобільськтепло»

04 грудня 2012 року, за координацією відділення НСПП в Луганській області,  відбулося заключне засідання примирної комісії по вирішенню колективного трудового спору (конфлікту) на комунальному підприємстві «Старобільськтепло» міста Старобільськ Старобільського району Луганської області, зареєстрованого у листопаді поточного року з вимогою найманих працівників щодо погашення заборгованості із виплати заробітної плати.

Під час засідання примирної комісії присутніми були  розглянуті причини накопичення заборгованості із виплати заробітної плати, серед них основними є: наявність значної суми дебіторської заборгованості, яка майже в 5 разів перевищує суму боргів найманим працівникам, що стала основною причиною виникнення колективного трудового спору (конфлікту) і відсутність відповідної уваги з боку органів місцевої влади до даного підприємства комунальної власності.  Про останнє свідчить той факт, що на теперішній час існує заборгованість Старобільської міської ради перед КП «Старобільськтепло» за виконані роботи по благоустрою міста.

Керівник комунального підприємства зазначив, що з моменту реєстрації спору та початку примирних процедур було погашено 82,2 тис.грн. боргів найманим працівникам, це складає четверту частину від суми, яка стала причиною виникнення розбіжностей. Також він повідомив, на 10 грудня поточного року призначений аукціон з продажу майна територіальної громади міста Старобільськ, кошти від реалізації якого планується направити на погашення боргу найманим працівникам КП «Старобільськтепло».

Окрім цього, учасниками примирної комісії були окреслені і інші шляхи отримання коштів для подальшої ліквідації заборгованості із виплати заробітної плати

За результатами роботи примирної комісії було прийнято рішення, що вимога найманих працівників підлягає задоволенню. Своєчасне вирішення вимоги напряму залежить від позиції місцевого органу влади.

На підставі статті 9 Закону України «Про порядок вирішення колективних трудових спорів «конфліктів» примирна комісія припинила свою роботу.

 Контроль за виконанням рішення примирної комісії покладено на сторони колективного трудового спору, а копія протоколу другого засідання примирної комісії направлена до Старобільської міської ради і до Старобільської районної державної адміністрації.

 

 

Переглядів: 719 | Додав: nspp_lugansk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]