НСПП

П`ятниця, 03.05.2024, 01:31
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Наше опитування
Чи виникають у Вас розбіжності із роботодавцем з питань невиконання вимог законодаства про працю
Всього відповідей: 59
loga.gov.ua
oblrada.lg.ua
Статистика
Головна » 2012 » Квітень » 3 » Про участь керівництва Відділення у засіданні колегії Головного управління промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації
11:37
Про участь керівництва Відділення у засіданні колегії Головного управління промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації

30 березня 2012 року  у приміщенні Луганської облдержадміністрації відбулося  засідання колегії Головного управління промисловості та розвитку інфраструктури обласної державної адміністрації (далі - колегія) під головуванням заступника начальника Головного управління промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації – начальника управління промисловості Олександра Ісаченка за участю начальника відділення НСПП в Луганській області Анни Мосіної.

На порядку денному було два питання: «Про підсумки роботи підприємств добувної та переробної промисловості Луганської області в 2011 році і перспективи їх роботи на 2012 рік»  і  «Проект Програми розвитку підприємств та галузей переробної промисловості Луганської області на 2012 рік».

У своєму виступі Олександр Ісаченко проаналізував стан і тенденції розвитку добувної та переробної промисловості, при цьому визначив найбільш проблемні питання, що виникають на бюджетоутворюючих підприємствах області.

Учасники колегії відзначили, що за підсумками 2011 року в порівнянні з 2010 роком у переробній галузі спостерігається позитивна динаміка росту - 120,9 %. Позитивні індекси виробництва забезпечили підприємства хімічної та нафтохімічної промисловості – 131,9 %, металургійної промисловості – 130,1 %, машинобудівної промисловості –127,2 %, з виробництва коксу, продуктів нафтоперероблення – 106,4 %. На даний час в  регіоні намітилася тенденція превалювання переробної промисловості над добувною (сировинною).

Разом з тим виступаючі  винесли на обговорення ряд ситуацій, що виникли на деяких підприємствах області.

У березні 2012 року Лисичанський нафтопереробний завод (ЗАТ «ЛИНІК») м.Лисичанськ зупинився на позаплановий ремонт на невизначений термін. Таке рішення було прийнято керівництвом ТНК-ВР. Однією з причин припинення  роботи підприємства стало  підвищення з початку року в Росії акцизів на нафтопродукти і адміністративному заморожуванні цін на них. Керівництво компанії прогнозує, що в найближчому майбутньому ситуація навряд чи зміниться, і переробка нафти на ЛИНІКу як для українського, так і для російського ринку залишиться збитковою. Тому керівництво ТНК-ВР було вимушено піти на такі міри. Представник відділу металургії  управління промисловості  висловив побоювання, що регіон може втратити таке велике підприємство, яке на нафтопродуктовому ринку поступово стає неконкурентоспроможним, і вважає, що це питання доцільно розглядати на рівні Кабінету Міністрів України.

На колегії було відмічено, що в поточному році спостерігається зниження обсягів виробництва на ВАТ «Стахановський машинобудівний завод» м.Стаханов. Основна причина зниження виробництва пов’язана із зупинкою основного постачальника сировини - сталеливарного підприємства у місті Кременчуг.

Також були обговорені проблеми у транспортному машинобудуванні. Наприклад, на великому підприємстві області - ПАТ «Луганськтепловоз» відсутні замовлення на виготовлення продукції від Укрзалізниці. Таким чином підприємство, що знаходиться на території України, працює на зарубіжного споживача.

Члени та учасники колегії зійшлися в думці, що необхідно вживати заходів щодо розвитку внутрішньообласної кооперації.

 Позитивно, що на Луганщині у промисловості намітилася тенденція до збільшення фонду оплату праці та поступового росту заробітної плати. Не планується проведення суттєвого скорочення чисельності найманих працівників у цій сфері діяльності, що сприяє стабілізації стану соціально-трудових відносин.  

Як член колегії А.Мосіна прийняла активну участь в обговоренні зазначених питань. Розповіла присутнім про завдання та функції Служби, стисло проінформувала про рівень конфліктності на підприємствах добувної та переробної промисловості Луганської області у розрізі останніх років, визначила основні причини виникнення на них  розбіжностей між найманими працівниками і роботодавцями. Надала ймовірний варіант розвитку стану соціально-трудових відносин, виникнення колективних трудових спорів у Луганській області, а також відповіла на питання, що виникали  в процесі проведення заходу у членів колегії.

За підсумками колегії були прийняті рішення. Серед основних завдань визначено подальше посилення роботи щодо погашення заборгованості по зарплаті працівникам підприємств, сприяння розвитку галузей та  захист інтересів вітчизняного виробника.

По завершенню колегії у відділенні НСПП відбулась робоча нарада з працівниками,  на якій обговорені основні проблемні питання, що підіймалися під час проведення вищезазначеної колегії. Інформація взята до уваги для використання у подальшій роботі відділення НСПП.

 

 

Переглядів: 642 | Додав: nspp_lugansk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Jong  
0
That's not just logic. That's relaly sensible.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]