НСПП

Вівторок, 07.05.2024, 21:47
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Наше опитування
Чи виникають у Вас розбіжності із роботодавцем з питань невиконання вимог законодаства про працю
Всього відповідей: 59
loga.gov.ua
oblrada.lg.ua
Статистика
Головна » 2013 » Листопад » 28 » Про участь представників відділення НСПП в Луганській області у засіданні обласної тристоронньої соціально-економічної ради
13:33
Про участь представників відділення НСПП в Луганській області у засіданні обласної тристоронньої соціально-економічної ради

27 листопада 2013 року представники відділення НСПП в Луганській області взяли участь у засіданні Луганської обласної тристоронньої соціально-економічної ради (далі – рада), яке відбулося у малому залі засідань Луганської обласної державної адміністрації. Відкрив засідання співголова ради, перший заступник голови облдержадміністрації Едуард Лозовський.  Він відзначив, що  питання економіки залишаються найважливішими для нашої держави, так як стабільна робота підприємств - це не тільки зростання економічної могутності країни, а й розвиток внутрішнього ринку, збережені робочі місця і зарплати працівників, надходження до бюджету, а, значить, і соціальні виплати та забезпечення соціальних гарантій. Надаючи слово начальнику відділення НСПП Анні Мосіній, Єдуард Лозовський зауважив, що конфлікти завжди були і будуть, однак важливо як до них ставитися. На його думку, у нашому регіоні склалася ефективна взаємодія місцевих органів влади, профспілок і роботодавців з відділенням НСПП в напрямку запобігання виникненню колективних трудових спорів та своєчасного їх вирішення. І саме це сприяє тому, що у Луганській області не тільки найбільша кількість зареєстрованих спорів у розрізі регіонів України, але і високий показник їх вирішення.

Згідно порядку денного, Анна Мосіна виступила за темою: «Про ефективність соціального діалогу та невідкладні заходи щодо його поліпшення, шляхи взаємодії відділення Національної служби посередництва і примирення в Луганській області з органами влади всіх рівнів, об’єднань профспілок і роботодавців щодо попередження виникнення та врегулювання колективних трудових спорів (конфліктів)». Вона довела до уваги присутніх, скільки суб’єктів сторони профспілок і сторони роботодавців пройшли у відділенні НСПП оцінку відповідності критеріям репрезентативності на територіальному рівні з моменту набрання чинності Закону України «Про соціальний діалог в Україні». Під час свого виступу Анна Мосіна підкреслила, що якщо на обласному рівні соціальний діалог розвивається, його результати відчутні, то проблемним постає питання реалізації цього Закону на місцях. Так, дуже мала кількість профспілок пройшли оцінку репрезентативності на територіях міст і районів області, а організацій роботодавців таких немає взагалі. І це серйозна проблема, оскільки відсутня можливість створювати органи соціального діалогу на рівні міст і районів нашої області, що, в свою чергу, гальмує укладання відповідних територіальних угод. Все це говорить про рівень розвитку соціального діалогу на місцях. А відсутність діалогу безпосередньо чи його наслідки, як правило, призводять до виникнення колективних трудових спорів.

За результатами обговорення виступу начальника відділення НСПП в Луганській області, учасники засідання ради прийшли до згоди, що, з метою поліпшення соціального діалогу в адміністративно-територіальних одиницях області, необхідно звернутися до керівників міст та районів щодо сприяння з боку місцевих органів влади створенню органів соціального діалогу на відповідних територіях.

Також  відділення НСПП надало наступні пропозиції до проекту Рішення Луганської обласної тристоронньої соціально-економічної ради, прийнятого за основу на цьому засіданні:

- відповідно до Закону України «Про соціальний діалог в Україні» запропонувати суб’єктам профспілкової сторони та сторони роботодавців (на рівні території міст та районів Луганської області) пройти у відділенні НСПП в Луганській області оцінку відповідності критеріям репрезентативності для участі у колективних переговорах з укладення територіальних угод та для делегування представників до відповідних органів соціального діалогу на територіальному рівні;

- запропонувати профспілкам і організаціям роботодавців та їх об’єднанням на територіальному рівні активно приймати участь у вирішенні колективних трудових спорів, якщо їх сторонами є працівники - члени відповідних профспілок, а роботодавці членами відповідних організацій роботодавців та їх об’єднань.         

З метою висвітлення результатів проведення засідання ради, на ньому були присутні представники обласних телеканалів та друкованих засобів масової інформації.

 

Переглядів: 517 | Додав: nspp_lugansk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]