НСПП

Понеділок, 29.04.2024, 03:45
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Наше опитування
Чи виникають у Вас розбіжності із роботодавцем з питань невиконання вимог законодаства про працю
Всього відповідей: 59
loga.gov.ua
oblrada.lg.ua
Статистика
Головна » 2012 » Вересень » 17 » Проблеми погашення заборгованості із виплати заробітної плати на ХКО ім. Г.І.Петровського розглянуто в Луганській облдержадміністрації
14:58
Проблеми погашення заборгованості із виплати заробітної плати на ХКО ім. Г.І.Петровського розглянуто в Луганській облдержадміністрації

«Проблемну ситуацію на хімічному казенному підприємстві ім. Г.І.Петровського, сума заборгованості із виплати заробітної плати на якому складає четверту частину усіх боргів на економічно активних підприємствах області,  розглядали неодноразово і зверталися у відповідні департаменти та до нинішнього власника. Аналіз показує, що на підприємстві багато проблем, які необхідно вирішувати спільно, у тому числі - з Міноборони України», -підкреслив перший заступник голови Луганської облдержадміністрації Едуард Лозовський в ході засіданні робочої групи з координації дій місцевих органів виконавчої влади щодо забезпечення податкових та інших надходжень до бюджетів і погашення заборгованості із заробітної плати й соціальних виплат, яке відбулося 13 вересня  поточного року. Основним видом економічної діяльності заводу є виробництво вибухових речовин. 

З боку Відділення в засіданні робочої групи прийняла участь начальник відділення НСПП в Луганській області А. Мосіна. Також в даному заході прийняли участь представники трудового колективу підприємства та депутати міськради Красного Луча.

Також Е.Лозовський звернув увагу присутніх на те, що керівництво Луганщини приділяє особливу увагу цьому підприємству. Ситуація, що склалася на даному підприємстві, 17 разів розглядалася на засіданнях обласної робочої групи. Губернатор В.Пристюк неодноразово  підіймав цю тему в Кабінеті Міністрів України та в Міністерстві оборони України. Першим заступником голови облдержадміністрації проведено 5 зустрічей з керівництвом   держконцерну      «Держоборонпрому».          За його словами,  вирішення ситуації можливе при збільшенні обсягів держзамовлень для завантаження потужностей підприємства і в пошуку державою коштів на погашення боргів минулих років.

Про заходи, вжиті для вирішення цієї складної ситуації, розповів  начальник управління промисловості Головного управління промисловості і розвитку інфраструктури облдержадміністрації О.Ісаченко. Він нагадав, що в травні 2012 року прийнято рішення про реструктуризацію виробництва і витрат підприємства, а 18 вересня буде представлено план реструктуризації, яка дозволить вивести підприємство на  успішну економічну діяльність.

За словами О.Ісаченко,  за останні півроку погашено порядку  2 млн. грн. заборгованості. «Керівництво заводу завіряє, що до кінця року борги будуть погашені, і для цього є всі передумови», - зазначив начальник управління промисловості.

ХКО ім. Г.І.Петровського ХКО виграло тендер на держзамовлення по утилізації боєприпасів, обсяги виробництва динамічно збільшуються. Крім того, Прем'єр-міністр України Микола Азаров доручив керівництву воєнно-промислового комплексу країни вирішити проблеми боргів на підприємстві через механізм збільшення його уставного фонду.   

         «Одним з ресурсів вирішення проблем заводу, зазначено у законі, який зараз знаходиться на підписанні у Президента України. У ньому йдеться про списання боргів підприємств воєнно-промислового комплексу перед Пенсійним Фондом України», - зазначив  начальник Головного управління Пенсійного фонду України в Луганської області Євгеній Комчадалов. Це дозволить переглянути пенсії   працівникам заводу, що, безумовно, зменшить соціальну напругу.

         Крім того, в ході засідання робочої групи була розглянута низка   питань, що стосуються соціальної  інфраструктури міста Петровське, де мешкають працівники ХКО ім. Г. І. Петровського. Враховуючи економічні проблеми та погіршення соціально-трудових відносин в трудовому колективі заводу, А.Мосіна зазначила, що їх вирішенням постійно займається облдержадміністрація, і, навіть вирішувалися колективні трудові спори на заводі. Означені на засіданні проблеми  є типовими майже для усіх підприємств Міноборони України, і Луганська облдержадміністрація ніколи не була байдужою щодо їх подолання, тому  зусилля, які було зроблено в цьому напрямку, і дали свій позитивний результат.  Інші питання, що стосуються адміністративної території в цілому - безпосередньо відносяться до компетенції міського голови міста Петровське, але при розгляді такого важливого питання він  на цій  нараді відсутній. З урахуванням цього, присутнім на засіданні робочої групи депутатам міськради, працівникам заводу  та мешканцям міста слід  активніше відстоювати свої права у посадової особи, яку вибирали.

         За підсумками засідання робочої групи було прийнято рішення найближчим часом здійснити виїзну нараду до міста Петровське за участю відповідних структурних підрозділів облдержадміністрації,  територіальних органів виконавчої влади та інших державних органів для глибокого визначення нагальних соціальних проблем заводу та міста і пошуку шляхів їх подолання.

 

 

Переглядів: 924 | Додав: nspp_lugansk | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]