НСПП

Четвер, 02.05.2024, 22:20
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Наше опитування
Чи виникають у Вас розбіжності із роботодавцем з питань невиконання вимог законодаства про працю
Всього відповідей: 59
loga.gov.ua
oblrada.lg.ua
Статистика
Головна » 2012 » Жовтень » 12 » Проведення Дня Федерації профспілок Луганської області у місті Лисичанськ
14:41
Проведення Дня Федерації профспілок Луганської області у місті Лисичанськ

На запрошення  Федерації профспілок Луганської області (далі – ФПЛО), 10 жовтня 2012 року  головний спеціаліст сектора аналітично-інформаційної роботи та прогнозування  відділення НСПП в Луганській області Світлана Хромушина взяла участь у заході «День Федерації профспілок Луганської області в місті Лисичанськ», який проводився у приміщенні Лисичанської міської ради. На зустрічі були присутні: голова ФПЛО В.Тураєв, заступник голови ФПЛО М.Погуляйко, перший заступник Лисичанського міського голови А.Шальнєв, спеціалісти: Державної податкової служби в Луганській області, Головного управління юстиції у Луганській області, дирекції Луганського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та профзахворювань у  м.Лисичанськ, управління Пенсійного фонду  України у м.Лисичанськ, представники апарату ФПЛО, профспілкових організацій  у місті Лисичанськ. Під час зустрічі учасниками були обговорені соціально-економічні проблеми підприємств міста Лисичанськ та шляхи їх вирішення.

Відкрив даний захід Лисичанський міський голова, який в ході своєї промови зупинився на соціально-економічному стані підприємств, установ та організацій міста, окреслив їх основні проблеми  та розповів про позитивні зрушення в економіці.

В.Тураєв розповів про результати роботи ФПЛО, акцентував увагу учасників на тому, що «…Федерація профспілок відкрита для співпраці з іншими профспілками, проводить соціальний діалог і конструктивне партнерство з органами влади, організаціями роботодавців…». Також у виступі він детально зупинився на взаємодії Федерації профспілок  Луганської області і відділення НСПП в Луганській області і відмітив її ефективність. Крім того, Володимир Тураєв акцентував увагу на тому, що Федерація профспілок області пройшла в НСПП оцінку відповідності критеріям репрезентативності і визнана репрезентативною. Тому соціальний діалог між профспілками, владою та роботодавцями виходить на новий рівень.

Активну участь у заході взяли голови профспілок найбільш проблемних підприємств міста Лисичанськ. Голова профспілки ПрАТ «ЛИНІК» розповів про існуючу ситуацію на підприємстві і висловив хвилювання щодо подальшої роботи ПрАТ. Голова Лисичанської територіальної організації працівників вугільної промисловості виступив за партнерські відносини «представники влади – профспілки – роботодавці».

З боку Відділення до заходу були підготовлені та роздані інформаційні бюлетені щодо діяльності Служби та динаміки вирішення колективних трудових спорів. Представником відділення НСПП в Луганській області були проведені бесіди з представниками профспілок з питань здійснення функцій та повноважень НСПП. По закінченні офіційної частини заходу її учасники  провели бесіди та обмін інформацією про стан соціально-трудових відносин в окремих галузях економіки, що є титульними для міста Лисичанськ. Працівником відділення  НСПП надані всі роз’яснення, що стосувалися повноважень Служби.  

Наприкінці заходу, за планом  ФПЛО, відбулось відвідування підприємств міста Лисичанськ. Зокрема,  представники Відділення і ФПЛО відвідали  ПрАТ «Лисичанський завод «Пролетарій», де вони ознайомилися із виробничим процесом основної продукції заводу - скла. З боку Відділення голова профспілки ПрАТ «Лисичанський завод «Пролетарій» був ознайомлений з основними напрямками діяльності Служби та процедурою вступу у колективний трудовий спір. Зі свого боку, голова профспілки повідомив, що  наймані працівники і роботодавець знаходяться у партнерських відносинах, і, якщо виникають проблеми виробничого рівня у трудовому колективі, керівництво підприємства намагається їх вирішувати власними силами. Основні проблемні питання, що хвилюють на даний час і профспілки, і роботодавців – це повне завантаження виробничого процесу та, головне - зниження ціни на газ, який є одним з основним компонентом для виробництва скла. Це дозволить значно покращити умови праці та її оплату. На момент відвідування ПрАТ, повідомив голова  профспілки підприємства, стан соціально-трудових відносин стабільний, поточна заробітна виплачується без затримки.
Переглядів: 778 | Додав: nspp_lugansk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]