НСПП

Четвер, 02.05.2024, 08:29
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Наше опитування
Чи виникають у Вас розбіжності із роботодавцем з питань невиконання вимог законодаства про працю
Всього відповідей: 59
loga.gov.ua
oblrada.lg.ua
Статистика
Головна » 2012 » Березень » 28 » Реалізація соціальних ініціатив Президента України в Луганській області направлена на захист інтересів людини
16:26
Реалізація соціальних ініціатив Президента України в Луганській області направлена на захист інтересів людини

З метою втілення в області основних принципів нової соціальної політики, запропонованої Президентом України, на базі Державної установи Науково-дослідний інститут соціально-трудових відносин Міністерства соціальної політики України 27 березня 2012 року був проведений науково-практичний семінар на тему "Взаємодія органів виконавчої влади соціальної сфери регіонального рівня з науковими установами щодо реалізації соціальних ініціатив президента України".

В семінарі взяли участь керівники органів соціальної сфери, в т.ч. начальник Головного управління праці та соцзахисту населення облдержадміністрації, Головний державний інспектор праці, начальник відділення НСПП в Луганській області і  керівники  фондів соціального страхування Луганської області.

 В своєму виступі директор Інституту провів презентацію щодо ролі Інституту у науковому забезпеченні державної політики у соціально-трудовій сфері. В ході обговорення отриманої інформації кожним учасником було висловлено свою позицію з огляду на особливості напрямку діяльності очолюваного органу,  установи служби або управління.

З боку Відділення надано роз’яснення особливостей розвитку соціально-трудових відносин та динаміки виникнення і вирішення колективних трудових спорів у передвиборчий період.  Крім того, надані роз’яснення щодо ходу реалізації Закону „Про соціальний           діалог в Україні, оскільки на даний час означена наукова установа працює над  розробкою пропозицій до проекту Закону України „Про колективні договори та угоди” із врахуванням  закону про соціальний діалог.

Жваве обговорення  викликала тема подолання бідності працюючого населення, над якою також працюють науковці. Наявність боргів по зарплаті, низький її  рівень, недосконалість надбавочних та компенсаційних механізмів та інше є одними з причин, що викликають ускладнення стану соціально-трудових відносин та знижують матеріальний стан робітників.     

За підсумками семінару було досягнуто домовленості щодо взаємодії між Інститутом та органами соціальної сфери відносно програмно-аналітичного забезпечення та супроводження науково-дослідних робіт з подальшою апробацією їх результатів органами соціального захисту населення.

Учасники семінару підкреслили посилення внутрішньообласної міжструктурної взаємодії у виконанні державних завдань. В цьому напрямку обмін практичним досвідом є безцінним.  З огляду на це, керівники соціального блоку державних органів області націлені і в подальшому співпрацювати з метою розробки та запровадження на практиці наукових досліджень та позитивних напрацювань  з питань реалізації державних гарантій та соціального захисту.

Переглядів: 821 | Додав: nspp_lugansk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Pablo  
0
Hey, you're the goto expert. Thanks for hagnnig out here.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]