НСПП

Середа, 01.05.2024, 14:29
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Наше опитування
Чи виникають у Вас розбіжності із роботодавцем з питань невиконання вимог законодаства про працю
Всього відповідей: 59
loga.gov.ua
oblrada.lg.ua
Статистика
Головна » 2012 » Травень » 17 » Реформування системи надання соціальних послуг в області розглянуто на колегії Головного управління праці та соціального захисту населення
16:05
Реформування системи надання соціальних послуг в області розглянуто на колегії Головного управління праці та соціального захисту населення

16 травня 2012 року начальник відділення НСПП в Луганській області Анна Мосіна прийняла участь у засіданні колегії Головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації з питання «Реформування системи надання соціальних послуг в області». Даний захід відбувся під головуванням заступника губернатора облдержадміністрації з питань гуманітарної та соціальної політики Анатолія Івченко, який акцентував увагу присутніх, що  пріоритетним напрямком соціальної політики держави залишається соціальний захист незахищених верств населення, які знаходяться в складних життєвих обставинах. Міністерством соціальної політики України був підготовлений проект Порядку оцінки потреб територіальної громади у соціальних послугах для осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах. З метою удосконалення діяльності територіальних центрів соціального обслуговування та впровадження інноваційних моделей надання соціальних послуг, на виконання відповідного наказу Міністерства соціальної політики України, необхідно вводити запровадження мультідисциплінарного підходу з надання соціальних послуг у територіальному центрі соціального обслуговування.

У ході засідання начальник Головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Олена Поліщук розповіла, як на Луганщині йде реалізація соціальних ініціатив Президента. Вона відзначила чотири стратегічні напрямки соціальних реформ, скерованих главою держави: спрямованість державної політики на поліпшення життя громадян; зміна підходів до оплати праці й соціального страхування; модернізація сфери соціального забезпечення; сприяння ефективної зайнятості населення й створенню нових робочих місць.

Також вона зупинилась на окремих моментах реалізації соціальних ініціатив президента України.  В області здійснена робота, спрямована на забезпечення системного та комплексного підходу у сфері соціального обслуговування громадян із залученням громадських, благодійних та релігійних організацій. Вивчена потреба у наданні соціальних послуг особам, які перебувають у складних життєвих обставинах, згідно з наданими рекомендаціями. Підведені підсумки по впровадженню інноваційних моделей соціальної роботи, а саме: надання соціально-педагогічної послуги «Університет III віку», відкриття пунктів прокату технічних засобів реабілітації, створення мультідисциплінарних команд для комплексного обслуговування населення та багато іншого.

На запрошення колегії перед присутніми виступила консультант голови Луганської обласної ради Лидія Калинська, яка розповіла про соціальну допомогу незахищеним верствам населення через депутатський корпус.

         Начальник Відділення НСПП в Луганській області А.Мосіна акцентувала увагу членів колегії на ході виконання Закону України «Про соціальний діалог в Україні» в частині визнання репрезентативності суб’єктів сторін профспілок та сторін роботодавців. Підготовлені матеріали Відділення розповсюджено серед учасників засідання.

            Під час колегії А Мосіна звернула увагу заступника голови правління Луганського обласного союзу роботодавців Берестенка О.В. стосовно зростання протестних настроїв  найманих працівників та профспілок щодо  використання роботодавцями різновидів запозиченої праці – аутсорсингу та аутстаффінгу.  Крім того, по закінченні колегії з ним обговорено питання відсутності репрезентативних об’єднань організацій роботодавців на адмінтериторіях області, що може ускладнити реалізацію соціального діалогу на територіальному рівні.

     По закінченню засідання колегії А.Мосіна ознайомила працівників відділення НСПП в Луганській області з її результатами.
Переглядів: 763 | Додав: nspp_lugansk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]