НСПП

П`ятниця, 03.05.2024, 21:32
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Наше опитування
Чи виникають у Вас розбіжності із роботодавцем з питань невиконання вимог законодаства про працю
Всього відповідей: 59
loga.gov.ua
oblrada.lg.ua
Статистика
Головна » 2012 » Серпень » 6 » Ситуацію з погашення боргів перед працівниками підприємств різних форм власності розглядали в Луганській облдержадміністрації
09:55
Ситуацію з погашення боргів перед працівниками підприємств різних форм власності розглядали в Луганській облдержадміністрації

Ситуацію щодо погашення боргів перед працівниками підприємств різних форм власності розглядали 03 серпня 2012 року учасники засідання обласної робочої групи з координації дій місцевих органів виконавчої влади щодо забезпечення податкових та інших надходжень до бюджетів і погашення заборгованості із заробітної плати й соціальних виплат (далі – робоча група), в якому взяла участь  начальник відділення НСПП в Луганській області Анна Мосіна.

   Засідання проходило під головуванням першого заступника голови Луганської облдержадміністрації Едуарда Лозовського. У ході засідання робочої групи Е. Лозовський  заявив, що у шести містах і районах Луганської області вдалося повністю ліквідувати заборгованість із виплати заробітної плати. Це підприємства Кам’янобрідського району м. Луганська, Краснодону, Білокуракинського, Марківського, Міловського, Лутугинського і Новопсковського районів. «Ми і далі докладатимемо найрішучіші дії, щоб повністю викоренити на усій території Луганщини таке порочне явище як борги по зарплаті», - заявив Е. Лозовский.

   За липень поточного року загальна сума боргів по зарплаті в області зменшилася на 3,7 млн. грн. і склала 73,5 млн. грн. З початку цього року вона знизилася на 19,1 млн. грн. На економічно активних підприємствах заборгованість із виплати  заробітної плати знизилася в липні 2012 року майже на 11% і склала 26,3 млн. грн. Відсутні борги на економічно активних підприємствах Кіровська, Слав’яносербського, Новоайдарського і Троїцького районів. На державних підприємствах заборгованість знизилася на півмільйона гривень і склала 11,2 млн. грн.

   У своєму виступі начальник Головного управління праці і соціального захисту населення облдержадміністрації Е.Поліщук відзначила, що ситуація з динамікою погашення заборгованості покращилася практично в усіх галузях. Виняток становлять підприємства комунальної форми власності, де борги за останній час виросли на 0,5млн. грн.

   У зв'язку з цим, саме ситуація на комунальних підприємствах стала предметом розгляду учасників засідання робочої групи. Вони предметно розглянули причини зростання боргів на підприємствах ЖКГ і комунального транспорту міст Антрациту і Краснодону за участю представників місцевих органів влади і керівників підприємств-боржників. Обласна робоча група визнала їх роботу в напрямку погашення заборгованості із виплати зарплати недостатньою і зобов'язала в найкоротші терміни знайти можливості для запобігання зростанню боргів та поступового їх погашення.

   Начальник відділення НСПП в Луганській області А. Мосіна, згідно порядку денного, поінформувала  членів робочої групи про стан виплати заробітної плати, заробітної плати за час відпустки та витрат на службові відрядження найманим працівникам медичних установ області та ході вирішення шести колективних трудових спорів (конфліктів) у Брянківському територіальному медичному об’єднанні. Так, станом на 03.08.2012  найманим працівникам Брянківського територіального медичного об'єднання виплачено 100% заробітної плати за червень 2012 року і 51,7% зарплати за липень поточного року; повністю виплачена зарплата за час відпустки за червень і липень 2012 року, а також - 1/10 частина заборгованої суми за відрядження за період 2010-2012 роки.

   Анна Мосіна підкреслила, що відділенням НСПП в Луганській області  спільно з Луганською обласною організацією профспілки  працівників охорони здоров'я визначений алгоритм контролю за виконанням вимог по 6 КТС(К), відповідно до якого проводиться щотижневий моніторинг стану соціально-трудових  відносин в колективах вищеназваних медустанов.

Переглядів: 730 | Додав: nspp_lugansk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]