НСПП

П`ятниця, 03.05.2024, 03:19
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Наше опитування
Чи виникають у Вас розбіжності із роботодавцем з питань невиконання вимог законодаства про працю
Всього відповідей: 59
loga.gov.ua
oblrada.lg.ua
Статистика
Головна » 2012 » Жовтень » 1 » Удосконалення колективних переговорів – спільна мета соціальних партнерів
14:10
Удосконалення колективних переговорів – спільна мета соціальних партнерів

28 вересня поточного року представники відділення НСПП в Луганській області прийняли участь у засіданні «круглого столу» на базі Територіальної державної інспекції з питань праці у Луганській області, яке проводилося в рамках реалізації проекту Міжнародної організації праці «Удосконалення колективних переговорів і дотримання трудового законодавства в Україні». Серед учасників заходу були присутні: представники Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області, Головного та міського управлінь праці та соціального захисту населення, Луганського обласного центру зайнятості, Федерації профспілок Луганської області, Луганського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, теруправління Держгірпромнагляду по Луганській області та засобів масової інформації. 

Основним доповідачем була перший заступник начальника Територіальної державної інспекції з питань праці у Луганській області Наталія Добрицина, яка розповіла про основні завдання та функції зазначеної інспекції, результати діяльності за 9 місяців 2012 року. При цьому вона акцентувала увагу, що з початку поточного року по Луганській області проведено 1278 перевірок з питань дотримання трудового законодавства. Результати цих перевірок свідчать, що більше 50% усіх встановлених порушень стосуються питань оплати праці. Наталія Добрицина відмітила, що найбільш проблемними на теперішній час залишаються питання виплати заробітної плати «у конвертах» та оформлення трудових відносин згідно чинного законодавства. І вирішення цих проблем можливо тільки спільними зусиллями усіх причетних органів.

Після доповіді перший заступник начальника Територіальної державної інспекції з питань праці у Луганській області відповідала на питання учасників «круглого столу». Значна увага була приділена темі заміні трудових відносин цивільно-правовими і наслідків цього для працівників.

Відділення НСПП в Луганській області на даному заході представляли начальник Відділення і завідувач сектора аналітично-інформаційної роботи та прогнозування. З боку відділення під час проведення заходу учасникам були надані роздаточні матеріали стосовно питань діяльності Служби. Анна Мосіна акцентувала увагу учасників на тих порушеннях чинного трудового законодавства, що призводять до ускладнення стану соціально-трудових відносин на підприємствах, в організаціях і установах області і акумулюють протестні настрої. При цьому вона зазначила, що на перше місце серед конфліктогенних чинників знову виходить заборгованість із виплати заробітної плати, тому спільні заходи з метою профілактики порушень роботодавцями трудового законодавства, у тому числі  - використання інформаційних ресурсів, набувають важливого значення.  

Переглядів: 765 | Додав: nspp_lugansk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Nour  
0
Big help, big help. And supareltive news of course.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]