НСПП

Неділя, 28.04.2024, 09:29
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Наше опитування
Чи виникають у Вас розбіжності із роботодавцем з питань невиконання вимог законодаства про працю
Всього відповідей: 59
loga.gov.ua
oblrada.lg.ua
Статистика
Головна » 2012 » Грудень » 19 » В Луганській області 19 грудня 2012 року відбулося дві акції соціального протесту
17:41
В Луганській області 19 грудня 2012 року відбулося дві акції соціального протесту

19.12.2012 працівниками відділення Національної служби посередництва і примирення в Луганській області під час відрядження до ТОВ «Інтер-інвест вугілля» м. Первомайськ встановлено, що 18-19 грудня поточного року найманими працівниками даного підприємства застосовано страйк у формі невиходу на роботу та невиконання своїх трудових обов’язків, а саме:

- 18.12.2012  на п’ятій дільниці підприємства не вийшли на роботу працівники третьої (28 осіб) і четвертої (27 осіб) змін;

- 19.12.2012 в першу зміну не вийшло 36 осіб.

Учасниками страйку було висунуто вимоги:

1) негайно виплатити заборгованість із заробітної плати;

2) привести тарифні ставки у відповідність з чинним законодавством.

З боку відділення НСПП в Луганській області представникам найманих працівників ТОВ «Інтер-інвест вугілля» були надані роз’яснення та консультації щодо вирішення розбіжностей в рамках Закону України «Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів) та надана методична допомога в цьому питанні. В результаті вжитих Відділенням заходів друга зміна підприємства приступила до виконання своїх обов’язків у повному складі.

Крім того,   19.12.2012 відділення НСПП в Луганській області отримало усну інформацію від заступника голови первинної профспілки державного підприємства «Лисичанська теплоелектроцентраль» м. Лисичанськ (далі – ДП «Лисичанська ТЕЦ») про проведення найманими працівниками ДП  акції протесту у формі мітингу  об 1130 біля будівлі  Лисичанського міськвиконкому. В мітингу прийняло участь близько 20 осіб. Основна вимога учасників    мітингу  - погасити заборгованість із виплати заробітної плати найманим працівникам ДП «Лисичанська ТЕЦ». На даний момент ДП «Лисичанська ТЕЦ»  знаходиться в стадії ліквідації.   

          З боку Відділення були надані роз’яснення та консультації щодо введення існуючої ситуації в правове русло.

 

     

Переглядів: 538 | Додав: nspp_lugansk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]