НСПП

Середа, 01.05.2024, 12:37
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Наше опитування
Чи виникають у Вас розбіжності із роботодавцем з питань невиконання вимог законодаства про працю
Всього відповідей: 59
loga.gov.ua
oblrada.lg.ua
Статистика
Головна » 2012 » Травень » 30 » Відбулася планова зустріч з метою пошуку подальших шляхів вирішення колективного трудового спору на ДП „Донбасантрацит" м. Красний Луч
10:25
Відбулася планова зустріч з метою пошуку подальших шляхів вирішення колективного трудового спору на ДП „Донбасантрацит" м. Красний Луч

29 травня 2012 року фахівці відділення НСПП в Луганській області провели планову зустріч з представниками генерального директора державного підприємства (далі – ДП)  „Донбасантрацит”  міста Красний Луч з питання пошуку подальших шляхів вирішення колективного трудового спору (конфлікту), який виник на цьому підприємстві 21 травня 2010 року.

Під час зустрічі представники генерального директора підприємства: директор з правових питань Наталія Безщекіна та директор з економіки і фінансів Тамара Волкова надали письмову інформацію стосовно стану виконання вимог найманих працівників.

В рамках вирішення вищезазначеного спору, сторонами був створений трудовий арбітраж, який провів засідання з 02 по 20 липня 2010 року і прийняв рішення (яке є обов’язковим для виконання) відмовити у задоволенні першої частково, третьої частково, четвертої частково, шостої, сьомої та восьмої частково вимог. Решта вимог була задоволена трудовим арбітражем.

Під час розгляду стану виконання залишившихся вимог найманих працівників було встановлено наступне. Щодо першої вимоги стосовно проведення розрахунку заробітної плати, виходячи із законодавчо встановленого рівня мінімальної зарплати з урахуванням міжкваліфікаційних (міжпосадових) коефіцієнтів: з 01.04.2012 на підприємстві діють тарифні ставки (оклади), розраховані, виходячи з мінімальної зарплати 985 грн. При цьому директор з правових питань підкреслила, що ДП „Донбасантрацит” належить до групи підприємств, що отримує держпідтримку на часткове покриття витрат на собівартість і, тому, у своїй роботі керується наказами КМУ і Міністерства енергетики та вугільної промисловості України.

З письмових пояснень директора з економіки і фінансів ДП „Донбасантрацит” з'ясовано, що у зв’язку із внесенням 04 квітня 2012 року змін та доповнень у Галузеву Угоду між Міністерством енергетики та вугільної промисловості України, іншими державними органами, власниками (об’єднаннями власників), що діють у вугільній галузі, і всеукраїнськими профспілками вугільної промисловості (далі – Галузева Угода) друга вимога найманих працівників втрачає свою актуальність, оскільки у новій редакції п.9.4.1 Галузевої Угоди відсутня вимога щодо встановлення тарифної ставки робітника І розряду на рівні не менше 120% розміру законодавчо встановленої мінімальної зарплати.

Окрім цього встановлено, що третя вимога найманих працівників залишається невирішеною, так як у зв'язку із складним фінансовим становищем підприємство не має власних коштів для виконання статті 3 Закону України „Про підвищення престижності шахтарської праці”, а обсяг держпідтримки у 2012 році на суму необхідних для цього додаткових коштів не був збільшений.

Стосовно питання забезпечення працівників державного підприємства засобами індивідуального захисту встановлено, що по усіх шахтах ДП «Донбасантрацит» є недоукомплектованість  саморятівниками і світильниками. Так, за станом на 01.05.2012 на шахті імені «Ізвестій» не вистачає 427 шт. саморятівників і 172 світильника, на шахті «Міусинська» - 279 шт. саморятівників  і 196 шт. світильників.

Щодо п'ятої вимоги найманих працівників з питання забезпечення працівників побутовим паливом: за письмовими даними адміністрації, план вивозу робітникам побутового палива за січень – квітень 2012 рік в цілому по шахтах державного підприємства виконаний на 105% й іншим структурним підрозділам – на 117%. Однак представники трудового колективу наполягають на невиконанні зазначеної вимоги, оскільки якість цього палива дуже низька.

Під час розгляду останньої вимоги - перерахування профспілковим організаціям коштів у розмірі не менше 0,6% фонду оплати праці, представники генерального директора визнали, що дана вимога не виконується у зв’язку із скрутним фінансовим становищем ДП «Донбасантрацит».

Наприкінці зустрічі фахівці відділення НСПП в Луганській області та представники генерального директора ДП «Донбасантрацит» домовилися о проведенні чергової узгоджувальної зустрічі за участю обох сторін колективного трудового спору, на якій буде розглядатися можливість укладення сторонами Угоди про поетапне вирішення даного конфлікту.

Переглядів: 680 | Додав: nspp_lugansk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Cherif  
0
Your posting really striahgetned me out. Thanks!

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]