НСПП

Субота, 04.05.2024, 00:47
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Наше опитування
Чи виникають у Вас розбіжності із роботодавцем з питань невиконання вимог законодаства про працю
Всього відповідей: 59
loga.gov.ua
oblrada.lg.ua
Статистика
Головна » 2014 » Лютий » 5 » Відбулось заключне засідання трудового арбітражу по вирішенню КТС(К) на КП «Краснодонське тролейбусно-автотранспортне управління»
18:22
Відбулось заключне засідання трудового арбітражу по вирішенню КТС(К) на КП «Краснодонське тролейбусно-автотранспортне управління»

5 лютого 2014 року, за координацією відділення НСПП в Луганській області, відбулося друге (заключне) засідання трудового арбітражу по розгляду колективного трудового спору (конфлікту) на комунальному підприємстві «Краснодонське тролейбусно-автотранпортне управління» міста Краснодон Луганської області, який  був зареєстрований 25 грудня 2013 року з вимогами найманих працівників: « 1. Виплатити заборгованість із виплати заробітної плати в повному обсязі з вересня по листопад 2013 року.  2. Виплатити заробітну плату у строки передбачені статтею 115 КЗпП України. 3. Виплата заробітної плати за весь час щорічної відпустки не пізніше ніж за три дні до її початку». Перше засідання трудового арбітражу проходило 29.01.2014 року.

            Для більш детальнішого розгляду проблеми щодо несвоєчасної виплати заробітної плати, заборгованість з якої утворилася з вересня 2013 року і призвела до загострення стану соціально – трудових відносин на підприємстві, до роботи примирного органу було залучено представників управління інфраструктури та туризму Луганської облдержадміністрації, Краснодонського міськвиконкому та голову Луганської обласної організації профспілок працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення.

В ході роботи трудового арбітражу були заслухані пояснення  представників сторін колективного трудового спору (конфлікту) і присутніх фахівців вищезазначених органів.

В першу чергу перед присутніми виступила особа, уповноважена представляти інтереси найманих працівників, яка повідомила, що ситуація вкрай напружена, колектив підприємства рішуче налаштований застосувати страйк у разі невиконання висунутих ними вимог, і лише роз’яснення відділення НСПП щодо порядку реалізації   права на страйк та проведення примирних процедур утримує працівників від рішучих дій.
Стосовно ситуації, що склалася на КП «Краснодонське тролейбусно-автотранпортне управління», надав пояснення директор підприємства. На його думку, заборгованість із виплати заробітної плати утворилась з об’єктивної причини - неотримання в повному обсязі субвенцій з державного бюджету на компенсації витрат, пов’язаних з перевезенням пільгових категорій населення. При цьому він зазначив, що 70% доходів підприємства складає саме субвенція з державного бюджету, оскільки у загальному обсязі перевезень 80% припадає на перевезення пільгових категорій громадян.  А для шахтарського регіону отримання субвенції  дуже важливо, оскільки  серед пасажирів доволі високий відсоток пільговиків.
За поясненнями представника управління інфраструктури та туризму Луганської облдержадміністрації, на сьогоднішній день сума субвенції, яка надійшла з державного бюджету і була передбачена на компенсацію витрат, пов’язаних з перевезенням пільгових категорій населення в цілому по місту Краснодон, у повному обсязі була направлена на погашення заборгованості із виплати заробітної плати працівникам КП «Краснодонське тролейбусно-автотранпортне управління».
Крім того, заступник Краснодонського міського голови повідомив, що за підсумками чергового пленарного засідання сесії Краснодонської міськради від 01.02.2014, прийнято рішення щодо виділення зі спеціального фонду грошових коштів, які планується використати на погашення заборгованості із заробітної плати працівникам вищезазначеного управління за грудень 2013 року. Також він запевнив, що питання виплати  заробітної плати за січень 2014 року на особистому контролі міського голови.
Разом з тим, представники Краснодонського міськвиконкому звернули увагу, що ситуація на підприємстві, яке здійснює перевезення пільгових категорій пасажирів – не є проблемою тільки одного міста, тому якомога скоріше потрібно запроваджувати адресну систему допомоги пільговикам – тільки таким чином можливо збалансувати економіку підприємств даної сфери діяльності.
Взявши до відома пояснення представників сторін колективного трудового спору (конфлікту) та вивчивши матеріали справи, трудовий арбітраж дійшов висновку, що вимога найманих працівників щодо погашення заборгованості із виплати заробітної плати  є обґрунтованою та підлягає задоволенню.
В подальшому відділення НСПП в Луганській області спільно з Луганською обласною організацією профспілок працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення буде контролювати виконання рішення примирного органу.
            
Переглядів: 521 | Додав: nspp_lugansk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]